Ora de Sibiu
Știri in direct

Mașină prădată de hoți la Sibiu – Peste 150 de spargeri auto în acest an

1.295

În ultimele 24 de ore, un sibian a reclamat polițiștilor faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturism suma de 500 de lei și produse cosmetice. Autoturismul era descuiat, parcat pe strada Petrila din municipiul Sibiu.

Polițiștii sibieni au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt și desfășoară activități în vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale.
Semnificativ, în acest context, este și faptul că peste 80% din cele 155 de furturi din autovehicule înregistrate la nivelul Poliției Mun. Sibiu, în primele 9 luni ale acestui an, au fost comise în timp ce mașinile în cauză erau lăsate descuiate, unele chiar cu cheia în contact, sau bunurile de valoare (genți, bani, electronice) erau lăsate la vedere.
Astfel, atragem atenția conducătorilor auto / proprietarilor ca, la părăsirea autovehiculului, să acționeze sistemul de închidere al portierelor și geamurilor, indiferent de locul unde este oprită mașina sau de durata staționării. Grija protecției propriilor bunuri vizează inclusiv mașina.
De asemenea, recomandăm utilizatorilor autovehiculelor să nu își lase lucrurile personale la vedere – pe bord, banchete ori în torpedo. Cel mai sigur mod de adăpostire a acestora îl reprezintă portbagajul, care trebuie să fie asigurat corespunzător. Totodată, recomandăm ca bunurile de valoare (precum laptopul, telefoanele mobile, aparatele GPS etc.) să nu fie lăsate în autoturisme pe timpul staționării, indiferent de perioada în care proprietarul părăsește autoturismul – hoții au nevoie de doar câteva secunde pentru a acționa. În egală măsură, vă sfătuim să nu vă lăsați la vedere genți ori poșete, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, întrucât acestea reprezintă principala atracție a hoților, care nu știu acest lucru și care vor acționa pentru a vi le sustrage. Documentele personale ori cheile de la mașină, locuință sau birou, nu vor fi lăsate niciodată în autoturism, cu atât mai puțin la vedere.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...