Ora de Sibiu
Știri in direct

Orașele pe care le va vizita Papa Francisc când va veni în România

675

Papa Francisc va veni în România la sfârșitul lunii mai a acestui an, la invitația președintelui Klaus Iohannis. Acesta va vizita mai multe orașe din țară. Ultima vizită a unui Suveran Pontif în România a fost în urmă cu 20 de ani.

„Primind invitaţia Preşedintelui României, a Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară“, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În 1999, în mesajul rostit de Papa Ioan Paul al II-lea cu ocazia primei sale vizite într-o ţară majoritar ortodoxă, Sanctitatea Sa a atribuit României numele de Grădina Maicii Domnului, atribut considerat de mulţi drept o declaraţie de curtoazie. În 2015, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, la Vatican, de Sanctitatea sa Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur.
Sursa: adevarul.ro

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
kdeco.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...